Føhr rundt i hestevogn, 13.maj 2009

  

Vejret var virkelig med os denne majdag: ikke en sky på den blå himmel fra vi startede, som sædvanlig fra Kirketorvet i tre fulde biler, til vi var hjemme ved 20.30-tiden.

Færgen gik fra Dagebøl syd for grænsen ved middagstid - og ebbetid! Til alle sider fra færgen så man ikke vand, men kun sandbanker, og det kneb med plads til færgerne i sejlrenden.

Ved havnen i Wyk stod kusk, hr. Petersen, klar med sin vogn forspændt to solide heste. Vi var knap kommet i vognen, før madpakker og drikkevarer kom frem på langbordet midt på ladet . Hr. Petersen fortalte, mens vi skumplede af sted rundt på den sydvestlige del af øen, gennem alle de pyntelige små byer på –um ( Wriksum, Oevenum, Midlum etc.) med de mange smukt istandsatte friserhuse med stråtag.

Hr. Petersens sprog og diktion var desværre ikke så let at forstår, men Hannelore kunne tilke lidt. I Nieblum gjorde vi ophold, var i ”Friser-dom” og indtog kaffe og lokal ”avec” i hyggelig gårdhave.

Tilbage i Wyk havde vi godt en time til sightseing i grupper. Byen var fyldt med turister og livlig, på stranden langs badehotellerne sad folk på stribe i deres lejede kurve.

På sejlturen tilbage var det blevet flod, så nu sejlede vi på rigtigt hav med bølger, en oplevelse så vidt forskellig fra turen til Wyk.

En rigtig god dag.

 

HB