Kunst i Herning  27.okt. 2009

 Tretten af klubbens medlemmer tog af sted om morgenen i tre biler med kurs mod Birk Centerpark i Herning, der rummer flere kunst- og kulturtilbud.

Hovedmålet var Hernings nye kunstmuseum Heart (= Herning Art) tegnet af den amerikanske arkitekt  Steven Holl i en stil, der kan minde om Le Corbusiers kapel i Ronchamp med sin tagkonstruktion bestående af 5 buer, der indvendig virker som hvide sejl. Murene er (krøllet)tekstildug påført sprøjtebeton og gips. Samlingen tager udgangspunkt i ”dansk og international konceptuel og eksperimenterende kunst fra 1960´erne og frem til i dag”, og værkerne kunne godt trænge til en forklaring. Den fik vi af en ung inspirerende og vidende arkitektstuderende fra Århus. I godt en time gennemgik han udvalgte værker af bl.a. Joseph Beuys,

Marcel Duchamp, Paul Gadegaard, John Kørnerog Piero Manzoni. Vi sluttede med museets åbningsudstilling af den græsk-italienske installationskunstner Jannis Kounellis. Det var i det hele en indsigtsgivende rundvisning.

 Efterfølgende spiste vi frokost i museets cafeteria.

 De næste seværdigheder lå alle i gåafstand fra museet: Vi besteg Ingvar Cronhammers monumentale skulptur ”Elia”, derefter gik vi gennem de labyrintiske Geometriske Haver omkranset af avnbøgehække, tegnet af prof. C.Th. Sørensen. Vi sluttede Herning-besøget i Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museum, hvor hver gik rundt i sit eget tempo. Her var en interessant særudstilling af en anden af Cobra-kunstnerne, Mogens Balle.

 Hjemturen blev lagt over brunkulslejerne i Søby lidt syd for Herning. Fra et udsigtspunkt kunne vi kigge ud over landskabet med de mange søer og ”tipperne”. Flot i efterårets glødende farver og dagens sidste sollys.


Klik på et billede for at se en forstørrelse.