Sensommer-picnic.

 Når skolen starter, skal vi demonstrere, at vi heldigvis er arbejdsfrie.

D. 13. august kl. 9.00 mødtes cykelholdet (Ragnhild, Kaj, Gunner, Birgit, Erik Chr. og Hanne) ved Sct. Marie kirken. Turen gik i strygende medvind og friskt tempo over Ragebøl til Nydam Mose, hvor de øvrige deltagere stødte til i bil (Inger Hanne, Lis og Lone), mens Troels kom til på cykel. Peter Graversen fra Nydamselskabet fortalte detaljeret og engageret v.h.a. diasshow i det fint restaurerede Nydamhus om udgravningen i 1863 ved Engelhardt og om den historie, som fundet fra ca. 300 e.Kr (germansk jernalder)kan fortælle: egetræsbådens ankomst til mosen fra Nordtyskland, sænkningen i den hellige mose, ofring af våbenfundene.

Herefter fortsattes til Sottrupskov, hvor man med frivillig arbejdskraft er i gang med rekonstruktion af båden  på værft i lejet lade. Man er færdig med agterstavnen og et midterstykke og arbejder på kølsvinet. I 2013 skal båden efter planen stå færdig til søsætning  (måske idé til program for seniorklubben?).

Sidste programpunkt var indtagelse af medbragt frokost i Sandbjergs park. Vi havde medbragt petanque-spil, og meget passende havde vi placeret os lige ved en petanque-bane. Hold A sluttede med 9 points mod hold B´s 1point, lige da det begyndte at regne. Hjem i småregn og modvind, inden det for alvor styrtede ned.