Udflugt til Fåborg om omegn onsdag den 3. maj 2023

Deltagerne mødtes ved færgelejet i Fynshav kl. 9.45 og fik sig placeret i de 2 biler, som tog færgen over til Fyn.

På Fyn satte vi kursen mod Keld Moseholms galleri lidt udenfor Fåborg. Lone D., som var idékvinden bag denne udflugt, var også stifinder på hele turen. Hun kender området som sin egen bukselomme!

Keld Moseholm tog imod ved sit galleri (og privatbolig), som er indrettet i en gammel skole. Han gav en kort introduktion til herlighederne, og herefter kunne vi gå på opdagelse blandt kunstværkerne. Ole Prip, som har gået på kunstakademiet samtidig med Moseholm, ville gerne se hans atelier. Det kunne der imidlertid ikke blive noget af, det var for rodet til at blive vist frem!

Den gamle skole og den omkringliggende park er fyldt med Moseholms værker. Der var nok at se på. Både naturalistiske menneskeskulpturer og rigtig mange af de små runde mennesker med det karakteristiske og ofte humoristiske udtryk, som Keld Moseholm er særlig kendt for.

Efter kunsten var vi blevet noget brødflove. Turen fortsatte i de skønne Svanninge Bakker med frokost på Restaurant Skovlyst.

Derefter kørte vi til Fåborg by. Vi aflagde besøg i et særdeles velassorteret konditori, og således forfriskede gik herrerne på Fåborg Museum, og damerne kiggede rundt i byens gader (og butikker). Lone D.’s lokalkendskab førte os til mange finurlige steder.

Turen blev afsluttet med et hurtigt besøg ved Lone D.’s hus (inklusive egen lille skov!) i Millinge.

Fåborg og omegn har sandelig meget at byde på!

 

Ellen