Tirsdag d. 17. februar 2015

Seniorklubben besøger Sønderjyllands Radiomuseum

 Tolv medlemmer og fæller blev vist rundt i samlingerne af de engagerede museumsfrivillige Sven Dyhr, Tommy Mikkelsen og Otto Bjørn Carlsen.  

Museet har til huse i EUC-Syd, tidligere Håndværkerskolen.

 Vi mødte vores guider i bygningens smukke forhal som emmer af godt håndværk, grønlandsk marmor og ædle træsorter.

 Første del af museet består af STIKONI`s butik og værksted som imponerende er genskabt centimeter for centimeter. De to rum var den perfekte ramme om vores guiders underholdende historier om Stig Koefod Nielsen. Stikoni var butiksindehaver, løsdelsforhandler og dygtig håndværker af den klassiske type, en mester i genbrug.   

 Stikonis butik og værksted eksisterede i Jernbanegade indtil 2008, da han som 76-årig måtte lukke på grund af sygdom. En gruppe radioentusiaster, bl.a. Otto Bjørn Carlsen, overtog alle genstande og inventar og indrettede museet på EUC-syd.

 Desuden er der udstilling af radioer, båndoptagere, grammofoner og måleinstrumenter fra forskellige tidsperioder og af forskellige fabrikater. Radioudstillingen bød på adskillige nostalgiske gensyn fra seniorernes barndom og ungdom, men indeholder også langt ældre modeller. Der var god mulighed for at studere radioens stilhistorie.

 Besøget sluttede i skolens kælder med kaffeservering køkkenets overdådige lagkage. I tilgift en film om bygning af håndværkerskolen 1939, optaget i samtiden.