Danevirke og A.P.Møller skolen,  27. marts 2012

 

En rigtig forårsudflugt med strålende sol og 15 grader! Turen gik først til det smukt nyindrettede Danevirke museum få km. vest for Schleswig. Underetagen fortalte om voldene ved Slien og udgravningerne, mens 1.salen var en righoldig udstilling om det danske mindretal i Sydslesvig fra 1864, færdiggjort så sent som i 2011. Nogle af os ville have haft glæde af en guidet rundføring!

Der var bestilt frokostbord  på fiskerestauranten Schleimöwe i Holm-bydelen ved vandet. Efter det kraftige fiskemåltid var der tid til at slendre lidt i solen på den smukke plads.

Herefter havde vi aftale om 1½ times rundvisning på A.P.Møller Skolen, indviet sept. 2008. Et i sandhed imponerende byggeri, både hvad størrelse, udstyr,æstetik og pris angår. Skolen har 536 elever  (fra 7. klasse til 3.g.).Alle materialer( eg, ahorn, granit, tegl m.m.) specialfremstillede, ofte importerede langvejs fra. Sofaer til 60.000kr., specielle elevmøbler til 106.000. To computere pr. elev. Olafur Eliasson har lavet prismekroner forestillende solsystemet udspændt over hele det åbne areal. Udvendige mure er smurt med sukkerlage, så evt. graffiti let fjernes. Terrorberedskab : tryk på en knap , og der nedsænkes brandmure på udsatte steder. Fysiklærer Claus Pløen viste rundt og krydrede med interessante og sjove anekdoter.

Fra den ene bil var vi 4, der afsluttede med kaffe og kage på kirkepladsen i Holm-bydelen.

 

Hanne

slesvig